SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Habibfakı Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Habibfakı İlkokulu, eğitim öğretim faaliyetlerine 1940 yılında   2 derslik  olarak hizmet vermeye başlamıştır. 1989 yılında yine 8 derslikli yeni bir okul yapılmış olup eğitim öğretime devam edilmiştir. Eski okul binası da kullanılmıştır.

İki farklı yerde binanın olması ve yetersiz gelmesi üzerine  1989 yılında üç katlı bina hizmete girmiştir.

Eğitim öğretime gereken özen gösterilmekte olup sürekli devamsız öğrenci bulunmamaktadır. Okula gönderilmeyen kız çocuğu yoktur.

Okulumuz il merkezine 128 km, ilçeye 28 km olup ulaşım köy minibüsleri ile sağlanmaktadır.

Okul 2013 yılında restorasyondan geçmiştir.

Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

Yayın: 25.02.2019 - Güncelleme: 07.12.2023 20:39 - Görüntülenme: 335